Alege limba romana english

„Nu-i ușor să fii actor” este prima dintre temele pe care vi le propunem, o categorie în care găsiți exerciții de actorie, improvizație, dicție, antrenament al memoriei, exerciții de respirație și multe alte subiecte care să contribuie la stimularea creativității copiilor, dezvoltă spiritul ludic, memoria și capacitatea de a asimila lucruri noi. Totul e posibil cu puțin antrenament. 

 

A doua temă se intitulează „Antrenează-ți talentul de dramaturg” . Puneți-vă poveștile de vacanță ale copiilor în formă de piesă de teatru, cu roluri, replici și dialog. Sau cu pantomimă din care prietenii spectatori vor trebui să ghicească ce năzdrăvănii ați mai făcut în vacanță. Creați jocuri de rol.  La plajă, de exemplu, în jurul castelului de nisip, e foarte ușor să apară de după paravanul ridicat din prosop – regele, regina, vrăjitoarea cea rea, dragonul, broasca fermecată sau prințesa... Trebuie doar să îndrumați copiii să stabilească intriga, firul povești și deznodământul. 

Când cei mici sunt gata de spectacol, faceți-le fotografii și nu uitați, dacă le postați on-line să atașați hashtag-ul #varaTIC și #autenTIC la reclama pentru propriul vostru spectacol, ca să vă putem aprecia și noi.

 

În mod similar, puteți propune copiilor reprize în care își pot antrena talentele de scenograf sau creator de costume. Doar lăsați creativitatea să zburde. O eșarfă poate fi la fel de bine pelerină de rege, fustă de împărăteasă, top de sirenă, un pareo de plajă sau, de ce nu ...un turban! Depinde de necesitățile cerute de rol.

Puneți fotografiile cu realizările artistice ale copiilor voștri pe Instagram cu #varaTIC și #autenTIC și haideți să creștem împreună comunitatea creativă a Teatrului Ion Creangă!

 

Altă temă pe care echipa jucăușă a Teatrului Ion Creangă v-o prezintă în proiectul #varaTIC #autenTIC se intitulează „Jocurile Copilăriei”. 

Vizitați paginile noastre de Facebook și Instagram ca să aflați regulile jocurilor și să aveți și mai multe idei de joacă în vacanță, indiferent că sunteți în vreo tabără, la munte, la mare, la pădure sau la picnic într-un parc. 

REINVENTAȚI: șotronul, elasticul, jocurile cu mingea sau cu cercul, săriturile cu sacul, aruncarea cercului sau a mingii la țintă. Rațele și vânătorii se distrează în ritm #varaTIC.

 
© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga