Alege limba romana english

Din acest an şcolar, clopoţelul sună lângă Bucureşti pentru Ora de educaţie teatrală, un proiect organizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural, cu sprijinul Teatrului Ion Creangă. Desfășurat în perioada 15 octombrie – 18 decembrie, în satul Ghermăneşti, comuna Snagov, judeţul Ilfov, proiectul își propune să îi motiveze pe tinerii elevi să descopere săptămânal lucruri inedite despre lumea artelor spectacolului.

Metodele interactive de învățare, bazate pe tehnologii moderne, dar și pe joc și joacă, vor fi completate de vizite la teatru, copiii urmând să vizioneze spectacole puse în scenă de Teatrul Ion Creangă. Prima vizită este programată sâmbătă, 17 octombrie, cu ocazia unei noi reprezentații a spectacolului muzical „Spaima zmeilor”, în regia lui Gelu Colceag.

Din anul 2011 până în prezent, programele Ora de educație teatrală și Ora de educație muzicală au fost realizate în peste 50 de şcoli şi licee din Bucureşti. Peste 2500 de elevi şi aproximativ 200 de profesori au beneficiat de ele şi folosesc acum materialele didactice auxiliare puse la dispoziţie de Radio România (spectacole de teatru radiofonic pentru copii, povesti de seară, înregistrări muzicale).

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga