Alege limba romana english

TABĂRA DE TEATRU ŞI POVEŞTI

O nouă ediție: 17 – 23 august 2015

Șapte zile de poveste pe malul Ozanei, acesta este programul pe care echipa Teatrului Ion Creangă îl propune copiilor care vor lua parte la cea de-a doua ediție a Taberei de Teatru, desfășurată între 17 și 23 august în județul Neamț.

 

Organizată alături de Kaufland România și Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, Tabăra își propune să contribuie la dezvoltarea creativității copiilor din medii defavorizate, stimulând interesul acestora pentru domeniul artelor spectacolului. Astfel, pe durata unei săptămâni, 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani de la Centrul de Plasament Pinocchio 3 sunt invitați să ia parte la sesiuni de activități care încurajează explorarea abilităților de exprimare personală prin intermediul artei: lecturi, jocuri și exerciții teatrale, ateliere de mișcare scenică sau desen. 

 

Programul, coordonat de actrițele Marcela Andrei și Mirela Busuioc, este găzduit de Activ Parc (zona Negrești, județul Neamț) și este completat de o serie de activități recreative: excursii la obiective turistice din regiune, precum Casa memorială și parcul tematic Ion Creangă din Humulești, Cetatea Neamțului sau Muzeul de Etnografie din Piatra Neamț.

 

Totodată, Tabăra de teatru prilejuiește o nouă colaborare locală, concretizată prin organizarea a două ateliere de improvizație teatrală, derulate cu participarea unui grup de aproximativ 35 de elevi de la Școala cu Clasele I-VIII „Dumitru Almaș” din Comuna Negrești, județul Neamț.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Tabăra de teatru și povești este un proiect socio-educațional derulat anual, în luna august, de Teatrul Ion Creangă, cu scopul de a realiza un program cultural și educațional de calitate pentru copii din centre de plasament. Ambele ediții (2014, 2015) au fost realizate cu sprijinul Kaufland România, a cărui implicare generoasă a fost esențială în vederea asigurării continuității taberei.  

 

Teatrul Ion Creangă și Centrul de plasament Pinocchio din Sectorul 3 se află la a doua colaborare de acest tip, parteneriatul fiind inițiat cu ocazia primei ediții a proiectului.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Sponsor:

Kaufland România

 

Partener:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială

şi Protecţia Copilului Sector 3, Bucureşti

 

Parteneri media:

Radio Itsy Bitsy, RFI România, Radio România Cultural,

Radio București FM, Senso TV, Evenimentul Zilei,

Agerpres, Business Review, Calendar Evenimente,

Online Gallery, ArtLine.ro, UrbanKid, Gokid, Bebelu.ro,

Copilul.ro, Gradinite.com, MacMacKids

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga