Alege limba romana english

Premieră – Duminică, 3 noiembrie, ora 11:00, Sala Rapsodia

Ce se întâmplă atunci când personajele din povești dispar în Valea Uitării? Iar jocurile video pun stăpânire pe lumea copiilor? Teatrul Ion Creangă invită tinerii spectatori să i se alăture duminică, 3 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia, într-o nouă aventură: „Supereroii revin, un spectacol dedicat tuturor micilor eroi și supereroi cu vârsta peste 4 ani, care îndrăgesc lumea fermecată a basmelor și povestirilor.

Pus în scenă după un scenariu original, spectacolul aduce față în față cotidianul și fantasticul: realul, imaginarul și virtualul împletindu-se într-o pledoarie emoționantă pentru salvarea poveștilor. Însă nu doar a celor citite copiilor la ceas de seară, după cursuri, meditații, ședințe prelungite și deadline-uri imposibile care ne ronțăie cu poftă timpul, ci și a celor mai importante povești – acelea țesute din momentele speciale petrecute în familie și din amintirile fericite care îmbracă delicat imaginea celor dragi.

***

Dar cum arată lumea reală pentru familia din spectacolul nostru? Pentru mama și tata: job, training-uri, întâlniri și taskuri zi de zi, până seara târziu. Pentru copii: școală, afterschool, teme și jocuri video zi de zi, până seara târziu. În acest program aglomerat, un personaj ciudat își face apariția aproape pe nesimțite. Cuceritor și carismatic, Stăpânul internetului – îi convinge pe copii să abandoneze poveștile și să intre pentru totdeauna în universul jocurilor virtuale, unde distracția nu cunoaște limite.

Cele două lumi sunt însă profund interconectate: de fiecare dată când un copil renunță să mai citească, un personaj dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare teribilă, patru eroi fantastici – Pinocchio, Omul de Tinichea, Leul cel Fricos și Albă ca Zăpada – pornesc într-o uriașă aventură, pentru a așeza universul poveștilor din nou în echilibru. Drumul e lung și presărat cu tot soiul de peripeții, dar și cu noi prieteni, care mai de care mai neașteptați: zmei, crăiese aprige, pirați și căpcăuni se alătură astfel eroilor noștri prin tărâmuri înghețate și păduri fermecate.

Pe măsură ce lupta se întețește, un nou quest, chiar mai important – salvarea timpului magic petrecut în familie – îi va transforma pe protagoniștii noștri în adevărații SUPEREROI ai tuturor timpurilor. Vor reuși oare să-l învingă pe Stăpânul internetului și să readucă poveștile în lumea copiilor? Vor salva amintirea unui Ajun fericit pentru familia noastră?

*****

Supereroii revin!

Regia: Silviu Oltean
Scenariul: Veronica Stoian
Coregrafia și light design: Paul Cimpoieru
Ilustrația muzicală: Silviu Oltean
Video design: Andrei Răduț

Distribuția:
Andra Mirescu – Pinocchio
Andreea Gaica – Crăiasa zăpezii, Prințesa florilor, Mama, un pirat
Cezar Vlad Popescu – Stăpânul internetului
Ciprian Niculae – Leul cel Fricos
Claudian Șiman – Omul de Tinichea, Făt-Frumos, un copil
Cristian Boeriu – Moș Crăciun, Căpcăun
Eliza Teofănescu – Albă ca Zăpada, Prințesa poveștilor, Vrăjitoarea, un pirat
Liliana Donici – Micul Prinț,  Zmeoaică, un copil
Marius Nănău – Tatăl zmeilor, Împăratul, Tatăl
Oana Bănuță – Căpitanul pirat, Balerina
Valeria Stoian – Jack, Arlechino

Categoria de vârstă: 4+
Durata: 60 min

*****

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 23 și 30 noiembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia.

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Str. Biserica Amzei nr. 13, tel. 0767.934.374.

 

Informații suplimentare:

Anca Scurtu
Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional
e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga