Alege limba romana english

După două luni de vizionări și repetiții desfășurate cu sprijinul teatrelor partenere din Capitală, cea de-a IX-a ediție a proiectului 5 licee – 5 teatre s-a încheiat marți, 10 decembrie 2019, prin o nouă gală-concurs. Găzduită de Teatrul Odeon, gala a constituit un prilej pentru tinerii beneficiari – 150 de liceeni pasionați de teatru – să urce pe scena uneia dintre cele mai prestigioase instituții de gen din București și să prezinte creațiile originale realizate în cadrul proiectului: 5 spectacole de teatru, produse și interpretate de liceeni.   

Având ca temă Teatrul ca oglindă a lumii contemporane, cele 5 scurte spectacole create în cadrul proiectului au inclus următoarele titluri:

 • „Feminin”, după Elise Wilk

Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu în colaborare cu Teatrul Nottara

 • „Visul unei nopţi de vară, în tabără”, după William Shakespeare

Liceul Teoretic Ştefan Odobleja în colaborare cu Teatrul Ion Creangă

 • „Mesagerii”, după autor colectiv

Colegiul Tehnic Gh. Asachi în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat

 • „Pain/T”, după autor colectiv

Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza în colaborare cu Teatrul Mic

 • „Buzunarul cu pâine”, după Matei Vişniec
  Liceul Teoretic C.A. Rosetti în colaborare cu Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti

Spectacolele au fost vizionate de către un public care a inclus și profesioniști din domeniu, printre care Aura Corbeanu – vicepreşedinte UNITER, Ioana Ginghină – actriţă Teatrul Ion Creangă, Rodica Ionescu – actriţă Teatrul Național București, Simona Mihăescu – actriţă Teatrul Mic, Marius Călugăriţa – actor Teatrul Evreiesc de Stat și Gabriel Răuţă – actor Teatrul Nottara, membri ai juriului 5 licee – 5 teatre de la această ediție.

Cei cinci au jurizat demersul tinerilor și au acordat următoarele premii:

 • Cel mai bun spectacol s-a acordat ex aequo spectacolelor „Fam-wely” – trupa Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza şi „Buzunarul cu pâine” – trupa Liceului Teoretic C.A. Rosetti.
 • Rol feminin principal – Steliana Mihai de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu pentru EA din „Feminin”
 • Rol feminin secundar ex aequo – Tina Purcaru de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu pentru MAMA din „Feminin” şi Daria Mincă de la Liceul Teoretic Ştefan Odobleja pentru PUCK din „Visul unei nopţi de vară, în tabără”
 • Rol masculin secundar – Ştefan Agache de la Liceul Teoretic Ştefan Odobleja pentru PUCK din „Visul unei nopţi de vară, în tabără”
 • Rol masculin principal – Ricardo Ispas de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi pentru RICARDO din „Mesagerii”.

Publicul a votat cel mai popular spectacol „Fam/wely”– Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

***** ***** ***** ***** *****

5 licee – 5 teatre este un proiect educaţional de tradiţie, ce susţine implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole. Proiectul este organizat anual de către ECDL România, alături de Uniunea Teatrală din România, Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu sprijinul teatrelor și unităților școlare partenere, cu scopul de a promova educația alternativă și beneficiile acesteia în dezvoltarea tinerilor. De la prima ediție, lansată în anul 2011, 1350 de elevi din 40 de licee bucureștene au beneficiat de activitățile derulate în cadrul proiectului.

Ediția #9 a proiectului a avut loc în perioada 9 octombrie – 10 decembrie, cu participarea a 150 de elevi de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu, Liceul Teoretic Ştefan Odobleja şi Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi și cu implicarea artiștilor din cinci teatre din Capitală: Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă şi Teatrul Nottara.

Persoană de contact:
Alexandra Mihăilă
Biroul Organizare Spectacole
tel. 0727 205 684
alexandra.mihaila@teatrulioncreanga.ro 

 

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga