Alege limba romana english


Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Ion Creangă, anunță premiera spectacolului „Jack şi vrejul de fasole” – o nouă producție adresată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Pus în scenă după bine-cunoscuta poveste scrisă de Joseph Jacobs, despre o lume în care creativitatea şi curajul reuşesc să transforme realitatea, spectacolul va avea premiera sâmbătă, 09 martie, orele 11:00 şi 18:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).

Un schimb bizar – pentru câteva boabe de fasole, așa-zis magice – este primul pas într-o călătorie plină de neprevăzut, în care surprizele îl pândesc la tot pasul pe Jack. Vis sau realitate, uriașul vrej de fasole apărut peste noapte în curtea casei tânărului erou devine o scară spre un univers fantastic, în care un prezent lipsit de strălucire poate fi răsturnat în favoarea unui viitor fericit.

Astfel, în viziunea regizorală a lui Octavian Jighirgiu, asistat de echipa de creaţie alcătuită din Victoria Bucun (coregrafie), Eduard Petru Jighirgiu (muzica), Andrei şi Roxana Răduţ (decor şi costume), Radu Nechit şi Vlad Bacalu (video design) şi Adrian Buliga (light design), spectacolul devine o pledoarie pentru bucuria şi dorinţa de a descoperi a tuturor celor care nu şi-au pierdut candoarea prin hăţişurile vieţii adulte.

„De ce Jack și vrejul de fasole? Pentru că în inocența personajului principal stă o forță imbatabilă menită să învingă toate nedreptățile unei lumi tot mai haotice. Dincolo de poveste, în balansul dintre cele două planuri, cel real și cel de mai sus de cer, stă ascunsă o profundă aspirație umană: visul unei lumi mai bune”, declară regizorul Octavian Jighirgiu.

Spectacolul beneficiază de o reprezentaţie suplimentară la Sala Rapsodia duminică, 10 martie, ora 11.00. Biletele sunt disponibile online, pe www.entertix.ro şi www.myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului, aflată pe Str. Amzei, nr. 13 – nr. tel. 0767.934.374. Biletele se pot achiziţiona şi de la Sala Rapsodia, prin punctul mobil de ticketing deschis de Teatrul Ion Creangă cu aproximativ 30 de minute înainte de începerea spectacolului.

*********

JACK ŞI VREJUL DE FASOLE

Regia: Octavian Jighirgiu
Scenariul și adaptarea: Octavian Jighirgiu și Andreea Darie
După povestea omonimă de Joseph Jacobs
Coregrafia: Victoria Bucun
Muzica: Eduard Petru Jighirgiu
Decorul: Andrei Răduț
Costumele: Roxana Răduț
Video design: Radu Nechit & Vlad Bacalu
Light design: Adrian Buliga

Distribuția:
Jack: Ciprian Niculae
Mama: Cerasela Popescu / Vera Linguraru
Perceptorul: Eduard Petru Jighirgiu / Alex Ștefănescu
Străinul / Tatăl: Daniel Tudorică
Bătrâna: Nicoleta Rusu
Doamna Căpcăun: Oana Bănuță
Domnul Căpcăun: Cristian Boeriu
Găina cu ouă de aur: Cezar Vlad Popescu
Piticul cu barbă cântătoare: Valeria Stoian / Constantin Rotaru
Harpa vorbitoare: Andreea Gaica
Prințesa: Eliza Teofănescu / Ștefania Cîrcu
Menestreii / Vaca / Ciorile: Grațiela Teohari-Duban, Dan Clucinschi
În alte roluri: Iuliana Costiniu, Claudian-Ciprian Șiman

*********

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga