Alege limba romana english

A fost odată, când a fost, că dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti și astăzi. Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada 1-3 martie 2019, la Sala Mică a Teatrului evenimentul Povești și amintiri din bojdeucă: 182 de ani de la nașterea lui Ion Creangă. Dedicat celebrului autor al Amintirilor din copilărie, evenimentul prilejuiește lansarea unui nou spectacol de teatru pentru copii inspirat din opera lui Creangă – „Prostia omenească” – o interpretare în cheie modernă a binecunoscutei povești omonime.

Dedicat micuților cu vârsta peste 4 ani, spectacolul „Prostia omenească” își propune să le vorbească copiilor despre defecte umane și despre limite, prin mijloace de expresie diverse. Timp de 40 de minute, actorii Ani Crețu, Cerasela Popescu, Maria Țăran, Marius Nănău și Claudia Revnic – care semnează totodată scenariul și regia – fac apel la pantomimă, clovnerie, muzică live și dans, transpunând farmecul și oralitatea textului într-o montare dinamică și muzicală.

Spectacolul beneficiază de mai multe reprezentații programate în cadrul evenimentului aniversar, în perioada 1-3 martie. Astfel, dacă vineri sunt așteptate la Sala Mică a Teatrului grupuri din unități de învățământ, sâmbătă și duminică spectacolul se joacă începând cu ora 11:00, pentru întreaga familie. Biletele pentru reprezentațiile din weekend sunt disponibile online, pe www.entertix.ro și www.myticket.ro, dar și la Casa de Bilete a Teatrului – tel. 0767.934.374.

Ion Creangă s-a născut în data de 1 martie 1837, în satul Humulești, județul Neamț. A urmat școala primară în Humulești, Broșteni și Târgu Neamț, iar din dorința mamei de a-l face preot s-a numărat printre elevii Școlii Catihetice din Fălticeni, după desfințarea căreia a ajuns la Seminarul Teologic de la Socola - Iași. Un moment poate definitoriu pentru cariera sa a fost întâlnirea sa în 1875 cu Mihai Eminescu, cel care l-a îndemnat să noteze toate povestirile cu haz din copilăria lui și care l-a sprijinit în publicarea amintirilor. Începând din acest an, cariera îndrăgitului scriitor a luat avânt, publicând în diverse ziare și reviste unele dintre cele mai importante opere ale sale. „Un dramaturg deghizat în prozator”, după cum îl numea criticul literar George Călinescu, Ion Creangă a trecut în neființă în anul 1889, lăsând în urma sa scrieri care au bucurat ani de-a rândul generații de copii și adulți.

Persoană de contact:
Corina Petrache - PR Teatrul Ion Creangă
corina.petrache@teatrulioncreanga.ro
t
el. 0724 013 537

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga