Alege limba romana english

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

Teatrul Ion Creangă produce primul spectacol de teatru-dans adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani: „Zbor prin povești, o aventură pusă în scenă de Violeta Dincă, după o idee de Andrei Răduț. Lecția inedită de zbor propune o coregrafie jucăușă, care pune în valoare abilităţile fizice ale actorilor, și o serie de proiecții video care completează spectacolul. Astfel, eroii interacționează cu cea mai frumoasă dintre lumile posibile: lumea poveștilor.

„Zbor prin povești” se înscrie în rândul producțiilor realizate în cadrul programului „Educație timpurie. Teatru pentru copii între 0 și 6 ani”, menite să promoveze beneficiile aplicării conceptului de educație timpurie în artele spectacolului pentru copii, încurajându-i pe cei mai mici dintre spectatori să se implice în poveste, să interacționeze cu artiștii şi să învețe despre lumea din jurul lor.

Producția a avut avanpremiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” (3-10 octombrie 2015), fiind răsplătit de juriul alcătuit din specialiști din România și din afara granițelor cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol adresat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Premiera oficială are loc sâmbătă, 31 octombrie, ora 12.00, la Teatrul Elisabeta (Blvd. Regina Elisabeta, nr. 45), în prezența echipei de creație. Biletele pentru următoarele reprezentații din luna noiembrie – sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, sau la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas. 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga