Alege limba romana english

2 decembrie, orele 11:00 și 18:00 și
9 decembrie, ora 11
:00 – Sala Rapsodia

Primele zile ale lunii decembrie aduc un nou motiv de bucurie pentru cei mai tineri spectatori din Capitală, care sunt invitați de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, să descopere o poveste originală despre emoții, imaginație și curaj. Spectacolul „Eliza visează, dedicat copiilor peste 5 ani, poate fi vizionat duminică, 2 decembrie, orele 11:00 și 18:00 – premiera oficială – și duminică, 9 decembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia.

Pus în scenă de Florin Fieroiu (regie și coregrafie), alături de Corina Grămoșteanu (scenografie) și Vlaicu Golcea (muzică și sound design), după un scenariu original de Mihaela Michailov, spectacolul brodează cu delicatețe granița dintre vis și realitate, punând pe înțelesul copiilor o serie de întrebări care nu și-au găsit răspunsuri clare nici în lumea adulților.

Ce sunt visele? Aventuri în amintirile de peste zi? Spațiul unde sunt retrăite momente dragi? Timpul în care creăm povești noi? Oare imaginile care ni se perindă pe sub pleoape au legătură unele cu altele? Și chiar tot ce-i pe Pământ visează? Toate aceste întrebări și nenumărate îndoieli pândesc la fiecare pas al micuței Eliza, care pornește în explorarea marii enigme a somnului plin de vise.

Însă când lumina se stinge, iar joaca se amână pe mâine, Eliza nu este singură. În vis, alături de ea, există tot soiul de năstrușnicii: cercei cu fistic și pajiști cu alune, spiriduși-Visorogi care modelează însăși textura viselor și un maestru vrăjitor care deține cheile imaginației. Dar în vis sunt prezenți și Mama și Tata, care aduc ordine în lumea răsturnată cu susul în jos, alungând umbrele care foșnesc și troznesc, mârâie și hârâie în colțurile întunecate ale somnului cel mai adânc.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii-spiriduși: Eliza Teofănescu, Marius Nănău, Gabi Costin / Voicu Hetel, Ilinca Atanasiu, Andra Mirescu, Denis Hanganu, Idris Clate, Mădălina Dorobanțu și Nicolae Dumitru.

ELIZA VISEAZĂ
Scenariul: Mihaela Michailov
Regia și coregrafia: Florin Fieroiu
Scenografia: Corina Grămoșteanu
Muzica și sound-design-ul: Vlaicu Golcea
Asistent de scenografie: Alexandra Constantin
Cu: Eliza Teofănescu, Marius Nănău, Gabi Costin / Voicu Hetel, Ilinca Atanasiu, Andra Mirescu, Denis Hanganu, Idris Clate, Mădălina Dorobanțu, Nicolae Dumitru

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei nr 13 – tel. 0767.934.374, sau de la casa mobilă de vânzare a Teatrului, care va fi deschisă la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr.53) cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

ECHIPA DE CREAȚIE

Florin Fieroiu a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti şi a studiat Coregrafia la Academia de Teatru şi Film, Bucureşti, la Theatre Contemporain de la Danse, Paris și la Duke University în Statele Unite ale Americii. În 1996 a fost distins cu premiul „Le Prix Individuel d’Interpretation” în cadrul Întâlnirilor Coregrafice Internaţionale de la Paris. În 2008 a fost laureat cu premiul special UNITER pentru coregrafie în arta spectacolului. Este profesor la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti şi a inițiat numeroase proiecte de educație artistică și ateliere dedicate profesioniștilor și amatorilor.

Cu o discografie de peste 30 de titluri, plus o importantă prezență concertistică în majoritatea țărilor europene, compozitorul și performerul Vlaicu Golcea își desfășoară activitatea în diferite sectoare ale artelor sincretice: muzică de teatru, film documentar, lung și scurt metraj, animație, instalații multimedia, intervenții în spații publice și performance-uri. A compus coloanele sonore pentru peste 100 de producții teatrale, în anul 2009 fiindu-i acordat premiul UNITER pentru muzică de teatru.

Mihaela Michailov este dramaturg, jurnalistă, și de doi ani și opt luni mamă. Colecționează rechizite: pixuri, carioci și stilouri. Când era mică scria pe pereți. A coordonat numeroase ateliere pentru copii și adolescenți în România și în străinătate. A obținut rezidențe de scriere dramatică la Londra, Paris și New York. Piesele ei – Copii răi, Familia Offline, Capete înfierbântate, Profu de religie, Migratory Birds Fly High – sunt traduse în engleză, franceză, germană, italiană, maghiară.

După ce a studiat Scenografia la UNATC „I.L. Caragiale”, Corina Grămoșteanu a lucrat cu Alexandru Tocilescu, Gigi Căciuleanu și Alexandru Dabija, semnând scenografia pentru spectacole produse de Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis sau Teatrul Nottara. A creat costume pentru spectacole de operă din străinătate, unde a colaborat cu scenograful Helmuth Stürmer și cu regizorii Silviu Purcărete, Gábor Tompa și Max Emanuel Cenčić. S-a apropiat de publicul tânăr lucrând cu Enrico Bonavera la spectacolul „Arlecchino și pierdutele iubiri”, iar colaborarea cu Teatrul Ion Creangă marchează prima întâlnire cu teatrul pentru copii.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga