Alege limba romana english

Cea de-a VI-a ediție a Campaniei „Teatru în ghetuțe” (decembrie 2019) a ajuns la final, după o săptămână de întâlniri cu spiridușii faptelor bune. Peste 300 de copii, însoțiți de părinți, bunici sau cadre didactice, au răspuns invitației Teatrului Ion Creangă și au oferit donații: articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, pături, jocuri și jucării, rechizite, cărți, cărucioare sau biciclete. Totodată, micuții spiriduși darnici au luat parte la programul tradițional de ateliere și lecturi din cadrul campaniei, un program derulat cu scopul de a încuraja implicarea copiilor în inițiative și proiecte sociale.

Toate donațiile colectate în cadrul campaniei au fost sortate duminică, 8 decembrie, cu ajutorul echipei Teatrului Ion Creangă și pregătite pentru livrarea către Centrul de Zi al Asociației Samusocial din România, pentru a fi distribuite beneficiarilor: 243 de copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 18 ani.

Ziua de 8 decembrie a marcat și petrecerea de final de campanie, organizată pentru familiile aflate în evidența asociației. Peste 120 de copii și părinți au fost invitați la Sala Mică pentru un program de teatru (spectacolul „Punguța cu doi bani”, în regia Gabrielei Dumitru), jocuri și animație, face painting și fotografii. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul sponsorilor campaniei: Presto Pizza și Didactica Publishing House.

Mai multe fotografii realizate pe durata campaniei – inclusiv a petrecerii de pe data de 8 decembrie – sunt disponibile pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

***

Despre campanie: Organizată pentru al șaselea an consecutiv în preajma zilei de Moș Nicolae, Campania „Teatru în ghetuțe” a avut loc la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă în perioada 01-07 decembrie 2019, cu scopul de a veni în sprijinul a peste 200 de copii care provin din familii aflate în situații precare, colectând donații pentru aceștia. Campania s-a derulat în parteneriat cu Asociația Samusocial din România (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență) – un dispozitiv de intervenție de urgență care vine în întâmpinarea persoanelor fără adăpost, oferind asistență socială și medicală, consiliere psihologică, medicamente, mâncare, îmbrăcăminte, acte de identitate, ajutoare sociale, dosare sociale, reinserție și acompaniere socio-profesională.

***

Persoană de contact:
Anca Scurtu
Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional
tel. 0743 367 108
anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro

   

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga