Alege limba romana english

Editura LITERNET a lansat joi, 23 aprilie –Ziua Mondială a Cărții – volumul de teatru „Crăiasa Zăpezii”, de Charles Way, o dramatizare după celebra poveste scrisă de Hans Christian Andersen. Tradusă în limba română de Ilinca Hărnuț, piesa a fost transpusă pe scena Teatrului Ion Creangă în noiembrie 2014, fiind unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale stagiunii curente.

Poate din (...) gânduri și istorisiri de seară, repetate și îmbogățite cu noi protagoniști în pragul fiecărei cufundări în somn, a pornit și Charles Way să rescrie basmul lui Andersen. Și a făcut-o astfel încât personajele să aparțină deopotrivă timpului lor de poveste și timpului nostru, de cititori. Și basmul reginei cu suflet de gheață a urcat pe scenă, și actorii au scos personajele din carte, ca să prindă în mrejele jocului nu doar unul, sau trei, sau șapte copii, ci atâția câți încap într-o sală de spectacol și de fermecat imaginația. (Doina Giurgiu)

Volumul, ilustrat cu fotografii din spectacol, poate fi descărcat gratuit, în format PDF, de pe site-ul Liternet: http://editura.liternet.ro

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga