Alege limba romana english

Fiecare părinte dorește să-și pregătească copilul pentru viitor. Dar cum arată viitorul, ce fel de valori vor fi solicitate și ce meserii vor mai exista? Cu greu putem ști. Putem însă să îi ajutăm să devină oameni puternici, sociabili, comunicativi, creatori, toleranți, deschiși la tot ce este nou. Iar acest lucru este exact ceea ce ne propunem prin organizarea unui nou atelier dedicat celor mici: Atelierul de dezvoltare personală pentru copii – „Povestea din poveste”.

Dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, atelierul le oferă participanților oportunitatea de a experimenta și explora, de a interpreta și de a se juca în mod creativ, dar și de a-și înțelege și controla emoțiile și reacțiile cu ajutorul situațiilor și personajelor din povești, care devin instrumente de dezvoltare a abilităților sociale, emoționale și cognitive.

Astfel, fiecare atelier din seria de patru întâlniri care vor avea loc în luna noiembrie propune o nouă temă de lucru și o nouă poveste: atât titluri clasice precum „Scufița Roșie” sau „Cenușăreasa”, cât și titluri mai puțin cunoscute, cum sunt „De ce are iepurașul urechile lungi?” sau „Magazinul cu jucării”. Pornind de la acestea, copiii sunt încurajați să-și folosească imaginația pentru a crea și interpreta alte povești și scenarii: povestea lupului flămând, povestea prințului care a pornit în căutarea Cenușăresei sau a domnului crocodil care și-a dorit un fluier magic.

Atelierul are o durată de 90 de minute și se desfășoară la Sala Mică a Teatrului, conform următorului calendar:

  • 05 noiembrie, ora 18:00 – Atelierul #1 – „Scufița Roșie”
  • 12 noiembrie, ora 18:00 – Atelierul #2 – „De ce are iepurașul urechile lungi?”
  • 19 noiembrie, ora 18:00 – Atelierul #3 – „Cenușăreasa”
  • 26 noiembrie, ora 18:00 – Atelierul #4 – „Magazinul cu jucării”

Despre coordonator:

Absolventă a Institutului de Teatru din Târgu Mureș, Facultatea de Teatru, actrița Marcela Andrei a devenit parte din familia Teatrului Ion Creangă acum mai bine de 35 de ani, dând viață unor personaje memorabile în producțiile dedicate publicului tânăr. În stagiunea actuală poate fi urmărită în spectacolele Goe în Țara Minunilor, în regia lui Puiu Șerban (rol: Tanti Mița) sau Spaima zmeilor, pus în scenă de Gelu Colceag (rol: Sfântul Ilie). Dincolo de activitatea susținută pe scenă, Marcela Andrei este cunoscută micuților spectatori și în calitate de coordonator de cursuri și ateliere de teatru.

Biletele pentru ateliere se pot achiziționa:
1) online, pe entertix.ro și myticket.ro – preț bilet: 32,40 lei
2) de la Casa de Bilete din Piața Amzei nr. 13 – preț bilet: 30,80 lei
tel. 0767.934.374

Informații suplimentare:
Anca Scurtu
Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional
e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga