Alege limba romana english

Lecturile de vacanță pentru năzdrăvani mici continuă la Teatrul Ion Creangă. Proiectul video revine în luna august cu patru povești publicate de editura Didactica Publishing House (DPH) și lecturate de actorii Teatrului. Atent ilustrate și pline de suspans, titlurile selecționate își propun să le facă celor mici cunoștință cu noi experiențe sau emoții, dar și să le încurajeze interesul pentru povești și lectură.

Primul univers pe care îl explorăm este cel din Muna și Iepurașul de pe lună – de Camille Whitcher, carte câștigătoare a Premiului Stratford-Salariya pentru cărți ilustrate în anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetiță care-și face un prieten neașteptat: un iepuraș sosit tocmai de pe lună, cei doi pornind într-o călătorie la granița dintre vis și realitate. Următoarele sesiuni ne poartă în lumea unui mic unicorn, eroul seriei Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor, concepută și ilustrată de Aurélie Chien Chow Chine, specialist în sofrologie. Și de această dată, Noni e pregătit cu situații des întâlnite de cei mici și cu soluții pentru a le arăta acestora cum să-și gestioneze emoțiile.  

Materialele video sunt publicate în fiecare sâmbătă, la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.


Muna și Iepurașul de pe Lună 
7 august, ora 10:00
De Camille Whitcher
Interpretează: Carmen Palcu, Eliza Teofănescu, Anca Zamfirescu

Într-o noapte caldă de vară, în timp ce savurau câteva prăjituri și o cană cu ceai, Muna și bunica ei admirau luna, care strălucea feeric. Un cadru perfect pentru a începe o călătorie într-un spațiu necunoscut, sub cerul înstelat, alături de un nou prieten. Dar oare chiar ne poartă într-o aventură acest iepuraș magic? Sau am intrat pe tărâmul viselor?


Emoțiile lui Noni – Povestiri pentru învățarea și gestionarea emoțiilor
14 august, ora 10:00 – Sunt timid
21 august, ora 10:00 – Sunt invidios
28 august, ora 10:00 – Sunt fericit
De Aurélie Chien Chow Chine
Interpretează: Camelia Andriță

Noni este un mic unicorn ca toți ceilalți, doar că... are o particularitate. Părul din coama sa își schimbă culorile în funcție de emoțiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodată este atât de fericit! Cu ajutorul poveștilor, cei mici vor descoperi alături de Noni (interpretat de actrița Camelia Andriță) cum să-și gestioneze stările, dar și cum să-și relaxeze mintea și corpul pentru a nu lăsa emoțiile puternice să îi copleșească.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga