Alege limba romana english

Programul de transmisiuni din sala virtuală a Teatrului Ion Creangă se apropie de final, după o primăvară în care a bucurat mulți prichindei, părinți și bunici, lăsând loc stagiunii estivale care va începe în curând.

Așadar, pentru cei care nu au apucat să urmărească spectacolele difuzate pe pagina noastră de Facebook, această săptămână aduce o ultimă invitație de a viziona unele dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă. 

Spectacolele sunt disponibile în secțiunea Videos a paginii FB.com/TeatrulIonCreanga, conform programului de jos – și rămân online timp de 3 ore de la publicare. 


Luni, 8 iunie, ora 11:00, Jack și vrejul de fasole

Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Marți, 9 iunie, ora 11:00, Pe mărimea mea

„Pe mărimea mea” este o explorare a ideii de identitate, o frântură senină din procesul de devenire. Fiecare poate fi cine vrea să fie. Afirmația e simplă doar la prima vedere. Cum aflăm cine vrem să fim? Cum știm ce ne place sau ce ni se potrivește cel mai bine? Și, până la urmă, cine suntem? Un spectacol recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

Miercuri, 10 iunie, ora 18:00, A 12-a noapte

Spectacolul „A 12-a noapte” include în țesătura sa de reguli povestea unei deveniri, vorbindu-ne, și totuși glumind, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm, acceptându-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

Joi, 11 iunie, ora 18:00, Iglu

Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce sentimente, personaje și obiecte se pot ascunde sub straturi-straturi de zăpadă. IGLU este un spectacol non-verbal care le oferă copiilor cu vârsta sub 3 ani ocazia să experimenteze, să cunoască, aceștia intrând într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși.

Vineri, 12 iunie, ora 18:00, Bekkanko

Din coliba sa ridicată departe de ochii oamenilor, coboară printre noi Bekkanko, căpcăunul cu sprâncene somnoroase și ochi blânzi de căprioară. Deși nu poate fi înspăimântător, așa cum sunt toți căpcăunii respectabili, neîndemânaticul Bekkanko va descoperi dragostea și ne va fermeca imaginația. Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Sâmbătă, 13 iunie, ora 11:00, O poveste a porcului
Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti. Spectacolul este recomandat copiilor peste 5 ani.

Duminică, 14 iunie, ora 11:00, Zbor prin povești

Ce se întâmplă atunci când doi copii citesc povești înainte de culcare? Iar visele lor urmează întocmai harta poveștilor?  Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi își dau seama că, folosindu-și imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură. Spectacol de teatru-dans recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga