Alege limba romana english

Unde călătorim săptămâna aceasta cu ajutorul poveștilor?

Opt spectacole produse de Teatrul Ion Creangă în ultimele stagiuni vă stau la dispoziție gratuit, pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga, pregătite pentru vizionarea #DeAcasă, de pe confortul pernuțelor. Toate înregistrările publicate online rămân active în secțiunea #Videos a paginii timp de 3 ore de la publicare. Așadar, chiar dacă nu sunteți pe frecvența noastră la ora 11:00 sau 18:00, puteți urmări spectacolul preferat și mai târziu, în intervalul alocat.


Luni, 27.04, ora 11:00, Jack și vrejul de fasole
Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Marți, 28.04, ora 11:00, Sticluș Căpcăunul a furat Crăciunul

„Știți ce a făcut anul trecut? A vrut să ne topească pe toți! A luat o sfoară mare, a dat-o de trei ori pe după Soare. Dar figura nu i-a reușit, că razele chiar pe el l-au topit. Și deodată: a sticlit!Nimeni altul decât temutul Sticluș Căpcăunul revine în programul nostru #online. Va fura Crăciunul? Va fura cadourile? Va fura bulgărașii din Bulgărești? Ne va fura inimile? Rămâne să aflăm împreună! Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani.

Miercuri, 29.04, ora 18:00, Amintiri într-o valiză
O valiză cu amintiri devine prilej de joacă alături de un balon neascultător și un cuier cu voință proprie — dar și o ocazie de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor pe care le acumulăm de-a lungul timpului. Un spectacol nonverbal, delicat și amuzant, creat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani — dar recomandat cu siguranță și părinților.

Joi, 30.04, ora 18:00, De-a Micul Prinț

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină, și care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un Mic Prinț. Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, iar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Un spectacol recomandat exploratorilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani.

Vineri, 01.05, ora 18:00, Vrăjitorul din Oz
Un munte de curaj? O inimă adevărată? O minte sclipitoare? Toate dorințele se îndeplinesc atunci când ai alături prieteni adevărați. Pe 1 mai pornim la drum, pe poteca de cărămizi galbene, alături de Dorothy, Toto, Leul cel Fricos, Omul de Tinichea și Sperie-Ciori, pentru a-l întâlni pe minunatul Oz. Un spectacol musical recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Sâmbătă, 02.05, ora 11:00, Bună dimineața!
Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, investigăm noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, spectatorii vor descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere. O producție recomandată copiilor cu vârsta sub 3 ani.

Sâmbătă, 02.05, ora 18:00, A 12-a noapte
De la stânga în jos, pe față și pe dos: de sute de ani oamenii citesc piesele lui William Shakespeare și le pun în scenă, descoperind de fiecare dată altceva. În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și spectacolul „A 12-a noapte, care ne provoacă să explorăm opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Duminică, 03.05, ora 11:00, Iglu
Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce sentimente, personaje și obiecte se pot ascunde sub straturi-straturi de zăpadă. IGLU este un spectacol non-verbal care le oferă copiilor cu vârsta sub 3 ani ocazia să experimenteze, să cunoască, aceștia intrând într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși.

Mai multe detalii despre titlurile programate sunt disponibile în secțiunea Spectacole.

#StămAcasă #TeatruOnline 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga