Alege limba romana english

Au trecut aproape două luni de când ne vedem online, cincisprezece dintre producțiile create în ultimele stagiuni găsindu-și locul în sala virtuală a Teatrului Ion Creangă, pe pagina de Facebook. Nu a fost o perioadă ușoară, dar ne-am bucurat să fim în continuare împreună. Le suntem recunoscători tuturor artiștilor care au acceptat ca spectacolele să fie distribuite în acest mod. Și ne onorează sprijinul vostru, al tuturor celor care ne-ați urmărit și continuați să o faceți #deacasă.

Până la revederea din sala de spectacol, să fim optimiști și încrezători. Să ne bucurăm de povești și să găsim timpul necesar pentru noi, pentru cei dragi, pentru tot ceea ce ne face bine.


Luni, 18.05, ora 11:00 — Pe mărimea mea

„Pe mărimea mea” este o explorare a ideii de identitate, o frântură senină din procesul de devenire. Fiecare poate fi cine vrea să fie. Afirmația e simplă doar la prima vedere. Cum aflăm cine vrem să fim? Cum știm ce ne place sau ce ni se potrivește cel mai bine? Și, până la urmă, cine suntem? Un spectacol recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

Marți, 19.05, ora 11:00 — Prostia omenească

O interpretare modernă a poveștii scrise de Ion Creangă acum mai bine de 140 de ani, „Prostia omenească” le vorbește copiilor despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie, muzică live și dans, într-o montare dinamică. Un spectacol recomandat copiilor peste 4 ani.

Miercuri, 20.05, ora 18:00 — Zbor prin povești

Ce se întâmplă atunci când doi copii citesc povești înainte de culcare? Iar visele lor urmează întocmai harta poveștilor?  Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi își dau seama că, folosindu-și imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.Spectacol de teatru-dans recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

Joi, 21.05, ora 18:00 — Sticluș Căpcăunul a furat Crăciunul

Nimeni altul decât Sticluș Căpcăunul, cel mai strașnic mic răutăcios care-și strecoară supa și mănâncă doar legumele, ne dă târcoale în programul #online. Va fura Crăciunul? Va fura cadourile? Va fura bulgărașii din Bulgărești? Ne va fura inimile? Rămâne să aflăm împreună! Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani.

Vineri, 22.05, ora 18:00 — Vrăjitorul din Oz

Un munte de curaj? O inimă adevărată? O minte sclipitoare? Toate dorințele se îndeplinesc atunci când ai alături prieteni adevărați. Pornim la drum, pe poteca de cărămizi galbene, alături de Dorothy, Toto, Leul cel Fricos, Omul de Tinichea și Sperie-Ciori, pentru a-l întâlni pe minunatul Oz. Un musical recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Sâmbătă, 23.05, ora 11:00 — Pernuța somnoroasă

Când lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. Spectacol recomandat micuților sub 3 ani.

Duminică, 24.05, ora 11:00 — Bekkanko

Din coliba sa ridicată departe de ochii oamenilor, coboară printre noi Bekkanko, căpcăunul cu sprâncene somnoroase și ochi blânzi de căprioară. Deși nu poate fi înspăimântător, așa cum sunt toți căpcăunii respectabili, neîndemânaticul Bekkanko va descoperi dragostea și ne va fermeca imaginația. Spectacol recomandat copiilor peste 6 ani.

Toate spectacolele sunt difuzate online, pe Facebook.com/TeatrulIonCreanga, și pot fi accesate din secțiunea Videos a paginii, timp de 3 ore de la publicare.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga