Alege limba romana english

Șapte spectacole croite pe diferite mărimi – după povești clasice sau povești nou-nouțe, imaginate de artiștii care le-au pus în scenă – au fost pregătite pentru vizionare săptămâna aceasta. Parcurgeți informațiile despre fiecare titlu în parte, urmăriți recomandările noastre de vârstă și cu siguranță veți găsi ceva potrivit pentru micuții voștri. *** Toate spectacolele sunt difuzate online, pe Facebook.com/TeatrulIonCreanaga, și pot fi accesate din secțiunea Videos a paginii, timp de 3 ore de la publicare.


Luni, 11.05, ora 11:00 — Bună dimineața!

Uneori, o zi începe ca oricare alta şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, investigăm noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, vom descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere. O producție recomandată copiilor cu vârsta sub 3 ani.

Marți, 12.05, ora 11:00 — De-a Micul Prinț

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină, și care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un Mic Prinț. Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, iar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Un spectacol recomandat exploratorilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani.

Miercuri, 13.05, ora 18:00 — A 12-a noapte

De la stânga în jos, pe față și pe dos: de sute de ani oamenii citesc piesele lui William Shakespeare și le pun în scenă, descoperind de fiecare dată altceva. În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și spectacolul „A 12-a noapte”, care ne provoacă să explorăm opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Joi, 14.05, ora 18:00 — Amintiri într-o valiză

O valiză cu amintiri devine prilej de joacă alături de un balon neascultător și un cuier cu voință proprie — dar și o ocazie de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor pe care le acumulăm de-a lungul timpului. Un spectacol nonverbal, delicat și amuzant, creat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani — dar recomandat cu siguranță și părinților.

Vineri, 15.05, ora 18:00 — Iglu

Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce sentimente, personaje și obiecte se pot ascunde sub straturi-straturi de zăpadă. IGLU este un spectacol non-verbal care le oferă copiilor ocazia să experimenteze, să cunoască, aceștia intrând într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși. Spectacol creat pentru copiii cu vârsta sub 3 ani.

Sâmbătă, 16.05, ora 11:00 — Goe în Țara Minunilor

Ca să nu mai rămână repetent și anul acesta, familia domnului Goe îl invită pe profesorul Pricupescu să îl mediteze pe tânărul școlar. Goe nu e deloc cooperant, dar Pricupescu e unul dintre cei mai buni dascăli, iar atunci când este forțat de împrejurări, poate fi foarte creativ. Un spectacol recomandat copiilor peste 7 ani.

Duminică, 17.05, ora 11:00 — Jack și vrejul de fasole
Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

 

 

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga