Alege limba romana english

Acum mai bine de 180 de ani se năștea în satul Humulești patronul spiritual al Teatrului Ion Creangă: scriitorul care ne-a lăsat în dar năzbâtiile lui Nică a lui Ștefan a Petrei (Amintiri din copilărie), alături de numeroase basme, povești și povestiri considerate capodopere ale literaturii pentru copii.

Trei dintre savuroasele texte scrise de Ion Creangă se regăsesc și în programul nostru din luna martie, adaptate pentru Sala Mică: Prostia omenească și Punguța cu doi bani, sau pentru scena mare de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde spectacolul O poveste a porcului revine după o absență de aproape un an de zile.

Iar dacă biletele pentru Sala Mică sunt aproape epuizate, încă mai aveți timp să vă rezervați locuri pentru spațioasa sală a Teatrului Național de Operetă, unde veți descoperi universul unui erou cel puțin neobișnuit: un purcel care-și lasă-n urmă pielea fermecată și se transformă într-un prinț pe dată. Duminică, 14 martie, de la ora 11:00, într-un spectacol care îmbină farmecul poveștii lui Creangă cu tehnologia contemporană, pentru a crea o experiență inedită, în care magia se infiltrează în realitate.

„[Despre spectacolul O poveste a porcului] Ne-au plăcut, în ordine aleatorie:

  • costumele, bine realizate, sugerate dar și integrate în contemporaneitate; pe de o parte vrăjitoarea cea rea avea un costum care i-a făcut pe însoțitorii mei să își pună amândoi mâinile la ochi în momentul apariției ei, pe de o alta este costumul lui Făt Frumos care, când se lepăda de pielea de porc, era îmbrăcat în blugi și tricou, dar și costumul străjerilor de la castel care aveau ochelari de soare aurii și… baston de polițist.
  • inserția de elemente din zona contemporană: se asculta radio, știrile TV, călătoriile erau sugerate prin derularea unor imagini pe ecranul mare din spatele scenei etc.
  • povestitorul; acesta a avut un rol important, de a face legătura între poveste și sală. Chiar dacă interactivitatea a fost redusă nu i-am simțit lipsa pentru că și vârsta copiilor cărora este adresată piesa este mai mare  (5-12 ani) și deci nevoia de interacțiune nu mai este atât de prezentă ca la vârstele mai mici. Povestitorul se plimba prin sală, punea întrebări copiilor, la început a explicat ce este aceea meseria de actor (o explicație foarte simpatică și clară) și i-a prezentat pe colegii săi etc.
  • umorul prezent în piesă, precum sarea în bucate.
  • că vizionarea ne-a făcut să dorim să citim și varianta originală a poveștii.”
    (Sursă: Roata Mare, Cristina Adam Toma)

Rezervați-vă locurile online pe www.entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – Str. Piața Amzei nr. 13, tel. 0767 934 374.  

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga