Alege limba romana englishTeatrul Ion Creangă a participat sâmbătă, 11 septembrie, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck, organizat de Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca între 09 și 12 septembrie 2021. Spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”, în regia Gabrielei Dumitru, s-a jucat sub cerul liber în Piața Unirii de la ora 20:00, încheiând astfel programul de la Scena Mare în cea de-a treia zi a festivalului.

Peste 800 de spectatori au urmărit aventurile lui Aladin, cântând alături de tânărul erou și încurajându-l să-și îndeplinească dorințele cu ajutorul lămpii fermecate. Aceasta a fost cea de-a treia participare a echipei Teatrului Ion Creangă în cadrul Festivalului Wonderpuck, după „Pantalone în Lună” (2018) și „Jack și vrejul de fasole” (2019).

Spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin” a intrat în repertoriul Teatrului Ion Creangă în iunie 2021, fiind inspirat de numeroasele interpretări care au recompus universul lui Aladin: de la feeria desenelor lui Walt Disney, la filme care transformă în realitate străzile din imaginarul Agrabah, la spectacole de teatru radiofonic care vorbesc despre eroul cu stea în frunte. Propunându-și să păstreze ce este mai bun din aceste lumi plăsmuite, spectacolul scoate în evidență esența poveștii pe fundalul extraordinar al legendelor adunate în paginile celor „O mie și una de nopți”.


Despre WONDERPUCK
Festivalul Stradal WONDERPUCK este gândit ca o formă de celebrare a inocenței și bucuriei. Un eveniment de tip open-air, festivalul se adresează întregii familii și aduce laolaltă diferite domenii de interes artistic: teatru, muzică, dans, artă vizuală și o multitudine de activități educative-reacreative pentru copii. Festivalul este organizat de Teatrul de Păpuși Puck, Asociația ESUA și LIONS International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național.

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga