Alege limba romana english

În contextul suspendării activității Teatrului Ion Creangă, ca urmare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, programul dedicat celor mai tineri spectatori de teatru se transformă într-un mic maraton de transmisiuni online.

Începând din weekendul 21-22 martie, Teatrul difuzează pe pagina sa de Facebook (FB.com/TeatrulIonCreanga), o selecție de spectacole înregistrate în stagiunile anterioare, oferindu-le copiilor și părinților posibilitatea să vizioneze de acasă unele dintre cele mai îndrăgite producții din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, acestea urmând să fie reprogramate ulterior și în alte zile și intervale orare.

***** ***** *****

Mica noastră sală virtuală de spectacole va funcționa pe pagina de Facebook a Teatrului, unde vom posta zilnic înregistrări, de la ora 10:30 / 11:00 sau de la ora 18:00 – pentru a urma cât mai îndeaproape programul nostru obișnuit de întâlniri. Spectacolele pe care le veți vedea difuzate online în această perioadă nu sunt transmise live. Acestea sunt reprezentații înregistrate, care s-au jucat cu public în sală, și care surprind și o parte din emoția și reacțiile micuților noștri spectatori (care ne lipsesc atât de mult în această perioadă).

Ne-am propus să avem o selecție cât mai echilibrată din punct de vedere al adresabilității. De aceea veți găsi în programul transmisiunilor online spectacole pentru toate cele 3 categorii cărora ne adresăm: școlari (+6 ani), preșcolari (3-6 ani) și bineînțeles TICpiticii mici, cu vârsta sub 3 ani.

Un alt criteriu esențial pentru realizarea programului a fost calitatea înregistrărilor: nu doar din punct de vedere al imaginii și sunetului, ci și al responsabilității artistice asupra produsului final pe care îl veți urmări. Credem că este foarte important ca spectacolele de teatru să fie vizionate în mediul și în spațiul pentru care au fost create. Însă în acest context cu totul neașteptat, atât noi – echipa TIC, cât și toți cei implicați în realizarea spectacolelor – regizori, scenografi, coregrafi, actori, muzicieni etc., am considerat că este mai important să fim aproape de publicul nostru, oferind ceea ce știm să facem mai bine, în cele mai bune condiții tehnice pe care le avem la dispoziție în acest moment.

Toate înregistrările vor fi disponibile timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, așadar chiar dacă la ora 10:30 / 11:00 sau 18:00 nu puteți fi alături de noi, puteți accesa spectacolele oricând în acest interval orar. Iar dacă nu reușiți să vă sincronizați programul de activități și vizionări cu noi, nu vă faceți griji. Spectacolele vor fi reprogramate în perioada următoare.

Gabriel Coveșeanu – Manager

***** ***** ******

Primele titluri programate în weekendul 21-22 martie sunt: Iglu – spectacol nonverbal pentru copii sub 3 ani, în regia lui Voicu Hetel, „Zbor prin povești” – spectacol coregrafic pentru copii între 3 și 6 ani, semnat de Violeta Dincă, și „A 12-a noapte” – adaptare după William Shakespeare, pentru copii peste 6 ani, pusă în scenă de Peter Kerek.

***** ***** ***** *****

Calendarul de difuzare al spectacolelor înregistrate este actualizat periodic pe website-ul  www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


Persoană de contact: Anca Scurtu
Marketing, Comunicare și Management educațional
anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.
tel. 0743 367 108

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga