Alege limba romana english

Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, mam'mare, mamițica și tanti Mița au promis tânărului Goe să-l ducă-n București de 10 mai. Parol! De 4 mai!

Celebra familie din universul caragialian sosește în programul #online al Teatrului Ion Creangă, în spectacolul „Goe în Țara Minunilor. Pus în scenă de regizorul Șerban Puiu în stagiunea 2017-2018, textul revizitează proza scurtă a lui I.L.Caragiale și creează o poveste în care granița dintre realitate și imaginație devine din ce în ce mai subțire. Iar dimensiunea comică este completată de elemente fantastice și mister. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani și va fi transmis pe pagina de Facebook a Teatrului luni, 4 mai, ora 11:00.


Programul #online pentru săptămâna 4 – 10 mai


Luni, 04.05, 11:00 — Goe în Țara Minunilor

Ca să nu mai rămână repetent și anul acesta, familia domnului Goe îl invită pe profesorul Pricupescu să îl mediteze pe tânărul școlar. Goe nu e deloc cooperant, dar Pricupescu e unul dintre cei mai buni dascăli, iar atunci când este forțat de împrejurări, poate fi foarte creativ. Un spectacol recomandat copiilor peste 7 ani.

Marți, 05.05, 11:00 — Zbor prin povești

Ce se întâmplă atunci când doi copii citesc povești înainte de culcare? Iar visele lor urmează întocmai harta poveștilor?  Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi își dau seama că, folosindu-și imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.Spectacol de teatru-dans recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

Miercuri, 06.05, 18:00 — Prostia omenească

O interpretare modernă a poveștii scrise de Ion Creangă acum mai bine de 140 de ani, „Prostia omenească” le vorbește copiilor despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie, muzică live și dans, într-o montare dinamică. Un spectacol recomandat copiilor peste 4 ani.

Joi, 07.05, 18:00 — Pernuța somnoroasă

Când lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă  într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. Spectacol recomandat micuților sub 3 ani.

Vineri, 08.05, 18:00 — Pe mărimea mea

„Pe mărimea mea” este o explorare a ideii de identitate, o frântură senină din procesul de devenire. Fiecare poate fi cine vrea să fie. Afirmația e simplă doar la prima vedere. Cum aflăm cine vrem să fim? Cum știm ce ne place sau ce ni se potrivește cel mai bine? Și, până la urmă, cine suntem? Un spectacol recomandat copiilor între 3 și 6 ani.

Sâmbătă, 09.05, 11:00 — Bekkanko

Din coliba sa ridicată departe de ochii oamenilor, coboară printre noi Bekkanko, căpcăunul cu sprâncene somnoroase și ochi blânzi de căprioară. Deși nu poate fi înspăimântător, așa cum sunt toți căpcăunii respectabili, neîndemânaticul Bekkanko va descoperi dragostea și ne va fermeca imaginația. Spectacol recomandat copiilor peste 6 ani.

Duminică, 10.05, 11:00 — Vrăjitorul din Oz

Un munte de curaj? O inimă adevărată? O minte sclipitoare? Toate dorințele se îndeplinesc atunci când ai alături prieteni adevărați. Pe 10 mai pornim la drum, pe poteca de cărămizi galbene, alături de Dorothy, Toto, Leul cel Fricos, Omul de Tinichea și Sperie-Ciori, pentru a-l întâlni pe minunatul Oz. Un musical recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.


Spectacolele sunt transmise online, pe FB.com/TeatrulIonCreanga, și pot fi accesate timp de 3 ore de la publicare, în secțiunea Videos a paginii.

Spectacolul Goe în Țara Minunilor, difuzat luni, 04.05 – zi ce marchează împlinirea a 55 de ani de la înființarea Teatrului Ion Creangă – va rămâne accesibil pe pagina FB timp de 24 de ore.


 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga