Alege limba romana english

Teatrul Ion Creangă deplânge trecerea în neființă a coregrafului Păstorel Ionescu, un artist cu o energie debordantă a cărui creație s-a împletit timp de peste 20 de ani cu poveștile interpretate pe scena Teatrului Ion Creangă.

Fie că ne întoarcem privirea asupra unor spectacole emblematice ale Teatrului Ion Creangă sau asupra proiectelor sale de la Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Național din Craiova sau Opera Națională din București, Păstorel Ionescu lasă în urma sa o importantă creație coregrafică. A colaborat cu regizori de renume, printre care: Ion Lucian, Cornel Todea, Sorana Coroamă Stanca, Alexandru Tocilescu, iar în anul 2009 a primit Premiul special pentru coregrafie în arta spectacolului, distincție acordată de UNITER – Uniunea Teatrală din România pentru întreaga activitate coregrafică.

Deși s-a retras cu discreție din activitatea profesională în ultimii 2 ani, munca sa a continuat să fie admirată la Teatrul Ion Creangă în producții dedicate celor mai tineri spectatori, impresionând prin ingeniozitate și emoție.

Păstrăm o amintire specială talentatului nostru coleg – un excelent partener și drag colaborator. Drum lin, Păstorel Ionescu!

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga