Alege limba romana english

Sâmbătă, 3 iulie, ne pregătim pentru o nouă premieră - Rotundul jucăuș, un spectacol adresat micuților cu vârsta sub 3 ani. Despre ce este vorba și care este motivația care a stat la baza acestei producții aflăm de la actrițele Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu, un duo responsabil pentru multe dintre titlurile care au scris istorie în programul pentru toddleri și preșcolari realizat de Teatrul Ion Creangă în ultimii cincisprezece ani, odată cu lansarea programului „Educație Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”.


De ce „Rotundul jucăuș”?

Ne-am gândit să venim în întâmpinarea copilului care în primii ani de viață descoperă lumea înconjurătoare - lume formată din sunete, culori, forme diferite și bineînțeles, din emoțiile generate de aceste descoperiri. Am ales forma rotundă, văzând în ea o formă prietenoasă, armonioasă, fără colțuri care să înțepe, o formă care ne invită la joacă în nenumărate feluri. Un cerc, de pildă, nu e doar obiectul pe care cel mic îl dă cu îndemânare de-a dura. Copilul, cu un creion în mână, așterne pe hârtie nenumărate cercuri: un cap, ochii, nasul, gura, un omuleț și într-un colț de sus, un soare rotund și zâmbitor. Așezatul în cerc e cea mai bună formă de comunicare, după cum bucuria unui dans, să zicem o horă, ne adună laolaltă tot în cerc. Grădina noastră de vară, numită atât de simpatic VăraTIC este locul ideal în care ne imaginăm că ne ținem de mână, spectatori și actori, într-un joc rotund, rotund luminați de sus de un soare generos, rotund și el. E de ținut minte: „în cerc” înseamnă „împreună”. Și bucuria e împlinită atunci când, prinși în jocul copilului nostru, suntem răsplătiți cu o îmbrățișare caldă, rotundă și ea. Jocurile copilăriei au melodiile lor. Folosim și noi câteva în spectacolul nostru. E un îndemn pentru părinți să și le amintească și să le cânte cu cei mici. (Alexandrina Halic) 

„Rotundul jucăuș" se înscrie în seria spectacolelor pentru copii mici, programul Educația Timpurie, fiind de mulți ani una din preocupările importante ale Teatrului nostru. Ne iubim foarte mult publicul și nu încercăm niciodată să subestimăm capacitatea lui de înțelegere și sensibilitatea micuților noștri spectatori. Fiecare reprezentație îmbogățește cu ceva experiență de cunoaștere a copilului mic. Află tot felul de lucruri noi despre frumos, urât, culori, sunete, sentimente în contexte diferite. Spectacolul „Rotundul jucăuș” încearcă să-l împrietenească cu noțiunea de rotund. Încercăm să facem acest lucru într-un mod atractiv, simpatic, pentru ca totul să fie asimilat de copil în joacă, cu voie bună. M-ar bucura ca celor mici să le placă spectacolul, să se gândească acasă din când în când la el și să vrea să revină la teatru. (Anca Zamfirescu)


Cu Rotundul jucăuș vă puteți întâlni pe data de 3, 10 sau 31 iulie la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă sau în cadrul stagiunii estivale „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”, organizată de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu ARCUB, în grădina Casei Eliad, din Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sector 3. Biletele au fost puse în vânzare prin rețeaua Entertix.ro / Myticket.ro și la Casa de Bilete a Teatrului – tel 0767 934 374.

 

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga