Alege limba romana english

Ce poate fi mai frumos decât să îmbinăm utilul cu plăcutul, lectura cu joaca?

Pe 18 septembrie, Teatrul Ion Creangă se alătură primului Festival de lectură și joacă DPH  – un eveniment organizat de Editura Didactica Publishing House – pentru a transmite un mesaj despre importanța lecturii și despre beneficiile acesteia în dezvoltarea copiilor.

Derulat online, pe pagina de Facebook Didactica Publishing House, începând cu ora 09:00, festivalul propune lecturi după povești îndrăgite din colecția editurii, invitați surpriză și reduceri speciale pentru oferta de carte DPH. Partener și participant, Teatrul Ion Creangă va fi prezent cu două momente: animația ilustrată „Sofia și pisoiul Miau”, având la bază un fragment din aventura în versuri cu același titlu de Simona Epure și lectura înregistrată a poveștii „Șoapta”, de Pamela Zagarenski.


↱ Ora 10:00 | Sofia și pisoiul Miau @ FB.com/DPH

Cine este cel mai bun prieten al micuțului tău? Pentru Sofi, eroina noastră, este un pisoi pe nume Miau. Împreună cei doi explorează lumea înconjurătoare și fac cunoștință cu ființele mici care le ies în cale. Cu veverițe, albine și furnici, cu coțofene, fluturi și arici. „Nu-i așa că e minunată lumea, cum e ea formată, din stele și licurici, copii, gâze și pisici?” Fragment din poezia „Sofia și pisoiul Miau”, de Simona Epure
Text publicat de Editura Didactica Publishing House
Ilustrații animate: Delia Ionescu
Voce: Carmen Palcu
O producție © Teatrul Ion Creangă


↱ Ora 15:00 | Șoapta @ FB.com/DPH

A fost odată o fetiță care iubea nespus poveștile. Când într-o zi aceasta primește o carte ieșită din comun, care nu are povești, doar ilustrații, o șoaptă o îndeamnă să-și imagineze chiar ea cuvintele necesare. Suntem invitați astfel să ne lăsăm imaginația să zboare și să descoperim că uneori, cel mai bun povestitor se află chiar înăuntrul fiecăruia dintre noi.O poveste scrisă și ilustrată de Pamela Zagarenski
Publicată de Editura Didactica Publishing House
și premiată cu două Medalii Caldecott
Lecturează: Camelia Andriță
O producție © Teatrul Ion Creangă


Cele două momente vor putea fi urmărite pe FB.com/DidacticaPublishingHouse, dar și pe conturile social media ale Teatrului Ion Creangă: Facebook, Instagram și Youtube.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga