Alege limba romana english

Teatrul Ion Creangă se alătură instituțiilor culturale care participă cu expoziții la cel mai ambițios proiect muzeal lansat în această vară – Muzeul Copiilor. O premieră pe plan național, muzeul organizat de Primăria Municipiului București prin PROEDUS se adresează copiilor cu vârsta peste 4 ani, răspunzând nevoilor și intereselor acestora de învățare prin joc și joacă.

Intitulată „Alaiul fantastic”, expoziția Teatrului Ion Creangă ilustrează o suită de personaje cunoscute tinerilor vizitatori din paginile cărților cu povești: regi și regine, prinți și prințese, slujitori devotați și creaturi năstrușnice, plăsmuite din imaginație. Având la bază două basme alese – „Frumoasa din pădurea adormită”, de Frații Grimm și „Povestea porcului”, de Ion Creangă – expoziția își propune să deschidă o poartă către tărâmul fanteziei, dar și către lumea fascinantă a costumului de teatru, a machetelor (decor în miniatură) și fotografiei de spectacol.

Exponatele au fost selectate din spectacolele: „Frumoasa din pădurea adormită sau povestea unei treziri – regia: Philippe Besson, scenografia: Viaceslav Vutcariov, premiera: 2015 și „O poveste a porcului – regia: Mircea Cornișteanu, decoruri: Puiu Antemir, costume: Anca Lazăr, premiera: 2017. Fotografiile au fost realizate de Horia Stan, Cătălin Olteanu și Andrei Gîndac. Machetele și conceptul expoziției îi aparțin scenografului Andrei Răduț.

► DESPRE MUZEU

Muzeul Copiilor a fost inaugurat pe data de 25 august 2020, cei mici fiind invitați să descopere o serie de expoziții de artele spectacolului, științe exacte, revoluții științifice, medii de viață. Muzeul include de asemenea un planetariu, un studio video cu camere de producție, un laborator dedicat anatomiei și fiziologiei umane, un simulator 5-9D, grădină botanică și zoo virtual și o zonă gastronomică. Un hub de învățare aliniat la standarde internaționale, Muzeul Copiilor poate găzdui de asemenea ateliere și seminare pe diferite tematici.

Muzeul Copiilor este situat în Bulevardul Decebal nr.11, Bloc S14, parter și mezanin, Sector 3, București. Acesta poate fi vizitat de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 - 18:00.

Accesul este gratuit până la finalul anului 2020, în baza unei rezervări prealabile pe site-ul www.proedus.ro. Pentru o organizare cât mai eficientă pe durata restricțiilor cauzate de pandemia SARS-CoV-2, traficul vizitatorilor este posibil pe 4 circuite distincte din interiorul muzeului, fiecare dintre acestea având o durată de până la maximum 2 ore.

Expoziția „Alaiul fantastic” este amplasată la mezanin și este inclusă în circuitele de vizitare ale muzeului. Expoziția rămâne deschisă publicului până la data de 29 noiembrie 2020.

►INFORMAȚII SUPLIMENTARE

*despre expoziția Teatrului Ion Creangă
Anca Scurtu – Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional
anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro / tel. 0743 367 108

*despre Muzeul Copiilor
www.proedus.ro/muzeul-copiilor/
FB.com/Proedus-260795377375538/
 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga