Alege limba romana english

Teatrul Ion Creangă celebrează pe data de 4 mai 2020 împlinirea a 55 de ani de la înființare — cincizeci și cinci de ani în care Teatrul a fost alături de tinerii săi spectatori din Capitală, contribuind la educarea și formarea tinerelor generații care i-au trecut pragul, dar și la dezvoltarea artei spectacolului pentru copii din România.

Un prilej anual de bucurie pentru marea familie a Teatrului Ion Creangă, dar și pentru micuții săi spectatori – de ieri și de azi, aniversarea îmbracă de această dată straie inedite. Gala tradițională, care ne aducea laolaltă în sala de spectacol decorată festiv, se mută astăzi în mediul virtual, pentru că doar #online putem fi #împreună. Renunțând pentru moment la fastul decorurilor și luminilor, reîntâlnirea cu publicul ia forma unui jurnal video: o serie de confesiuni, urări, povești și amintiri cu drag de teatru, împărtășite de echipă și prieteni.

Colecția de materiale video – intitulată Jurnalul unei aniversări: TIC 55 — debutează luni, 4 mai pe pagina de Facebook a Teatrului (FB.com/TeatrulIonCreanga) cu un moment special: o scurtă poveste aniversară scrisă și narată de actrița Alexandrina Halic, și animată de ilustratoarea Ioana Trușcă. Seria continuă pe parcursul lunii mai pe pagina de Facebook, unde Teatrul va difuza zilnic un nou material, însoțit de fotografii de arhivă.


Totodată, aniversarea celor 55 de ani de activitate marchează și o noutate în programul de transmisiuni online. Spectacolul „Goe în Țara Minunilor”, pus în scenă de regizorul Șerban Puiu în stagiunea 2017 – 2018, va putea fi urmărit luni, 4 mai, ora 11:00, pe pagina de Facebook a instituției. Recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani, spectacolul revizitează proza scurtă a lui I.L.Caragiale și creează o poveste în care granița dintre realitate și imaginație devine din ce în ce mai subțire. Transmisiunea va fi disponibilă timp de 24 de ore, spectacolul urmând să fie reluat și în perioada următoare. Din distribuție fac parte actorii: Vlad Ianuș, Cristian Boeriu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Ani Crețu, Ionuț Antonie, Valeria Stoian și Dorin Enache.


Ziua se încheie cu invitația de a urmări un spectacol de colecție din arhiva Teatrului: „Micul Lord”, în regia și dramatizarea lui Constantin Dicu. Înregistrat în anul 1999, spectacolul este difuzat pe postul de televiziune TVR3 luni, 4 mai, ora 20:00 – și în reluare marți, 5 mai, ora 14:00. Din distribuție fac parte actorii: Eugen Apostol, Dorina Chiriac, Cornel Vulpe, Mircea Mușatescu, Dumitru Anghel, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic, Ștefan Mares, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mariana Procopie, Manon Oprișan, Marius Toma, Cătălin Buzoianu, Ion Arcudeanu, Romeo Stavar, Cornelia Pavlovici, Carmen Palcu, Mirela Dinu.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga