Alege limba romana english

Programul stagiunii estivale VăraTIC a Teatrului Ion Creangă continuă în luna septembrie cu patru weekend-uri bogate în evenimente dedicate celor mai mici spectatori din Capitală. Nu mai puțin de 16 spectacole pot fi urmărite în amfiteatrul în aer liber, amenajat în grădina Casei Eliad – Bd. Mircea Vodă nr. 5, printre pernuțe și umbreluțe colorate.

Cu o paletă diversă de spectacole, de la povești clasice din literatura națională și universală, la piese scrise special pentru a fi montate pe scena Teatrului Ion Creangă, programul oferă titluri potrivite pentru fiecare segment de vârstă și nivel de înțelegere.

Spectacole pentru bebeluși și copii mici (sub 3 ani)

Încă de la cele mai fragede vârste, înainte de a împlini un an, copiii diferențiază stări afective diverse și experimentează emoții complexe. Înțelegând rolul pe care arta și teatrul îl joacă în dezvoltarea cognitivă, psiho-emoțională și socială a copilului, Teatrul Ion Creangă produce spectacole pentru o categorie de public cu totul aparte: bebeluși și copii mici (sub 3 ani). În cadrul acestui program de creație sunt realizate proiecte inovative, cu un format redus și o structură axată pe valorizarea potențialului celui mic de a se implica, de a participa și de a învăța din interacțiuni.

Două dintre aceste spectacole – Bună dimineața! și Pernuța somnoroasă – pot fi urmărite în luna septembrie în Amfiteatrul VăraTIC. Adaptate pentru scena în aer liber, producțiile își păstrează caracterul jucăuș și aplică tehnici specifice educației timpurii unor teme inspirate din universul copilului: ritualurile de dimineață, la trezire și jocurile de dinainte de culcare.

Spectacole pentru preșcolari (3-6 ani)

Perioada vârstei preșcolare este o perioadă deosebit de importantă pentru dezvoltarea capacității de comunicare și afirmare a copilului, pentru exprimarea și gestionarea propriilor emoții, dar și pentru înțelegerea emoțiilor celor din jur în diferite contexte sociale. Încurajarea acestor competențe este stimulată de apropierea de teatru, experiența vizionării unui spectacol contribuind atât la îmbogățirea limbajului și imaginației, cât și la deprinderea unor noi manifestări comportamentale. Astfel, piesele propuse de Teatrul Ion Creangă pentru preșcolari se află la convergența dintre estetic și educativ, cu personaje care constituie un model pentru cei mici și subiecte adecvate sferei de interes a copilului în această etapă de dezvoltare. 

Printre titlurile programate în septembrie în Amfiteatrul VăraTIC se regăsesc Prostia omenească și Punguța cu doi bani – spectacole care reîmprospătează poveștile moralizatoare ale lui Ion Creangă sau De-a Micul Prinț – o adaptare plină de sensibilitate după „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry. O categorie distinctă, foarte îndrăgită, este cea a textelor create special pentru Teatrul Ion Creangă, cu personaje antropomorfizate: iepurașii-protagoniști din spectacolul Fără frică le vorbesc copiilor despre curaj și prietenie, în timp ce Pinguinii melomani din spectacolul cu același titlu descoperă, cu ajutorul muzicii, cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă. 

PROGRAM – Luna Septembrie
05/09, orele 10:00 și 19:00 – Prostia omenească
06/09, orele 10:00 și 19:00 – Bună dimineața!
12/09, orele 10:00 și 19:00 – Pernuța somnoroasă
13/09, orele 10:00 și 19:00 – Fără frică
19/09, orele 10:00 și 19:00 – Amintiri într-o valiză
20/09, orele 10:00 și 19:00 – Pinguinii melomani
26/09, orele 10:00 și 19:00 – Punguța cu doi bani
27/09, orele 10:00 și 19:00 – De-a Micul Prinț

Spectacolele au loc în Amfiteatrul VăraTIC din grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sectorul 3), cu respectarea măsurilor de prevenție impuse de autorități pentru organizarea evenimentelor culturale în aer liber. Biletele sunt disponibile online pe Entertix.ro și Myticket.ro.


Informații suplimentare:
www.varatic.teatrulioncreanga.ro

Persoană de contact:
Anca Scurtu
Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional
0743 367 108 / anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga